keskiviikko 24. helmikuuta 2016

Ilman opintolainaa tienaat enemmän



Nyt hallitus on tekemässä suuria leikkauksia opintotukeen, mutta ei se mitään. Noudattamalla tätä yksinkertaista ohjetta, sinun ei ole pakko rahoittaa opintojasi opintolainalla ja saat kaiken lisäksi enemmän rahaa taskuusi. 100% toimiva ratkaisu jolla säästyt opintolainan takaisinmaksulta.

HS: Opintotukeen tulossa rajut leikkaukset – lainan osuus voi kasvaa


Hyvissä ajoin ennen opintojesi alkua sinun tulee päästää kaksi tai kolme pientä laskua perinnän kautta ulosottoon. Laskujen suuruus voi olla esimerkiksi jotain 50-200€ väliltä. Kun lasku menee ulosottoon asti ja sieltä varmasti lähetetään muistutuslaskuja useampaan otteeseen, älä maksa laskuja vaan anna luottotietoihisi tulla merkintä. Merkintä aiheuttaa sen, ettet enää ole oikeutettu opintolainaan ja se avaa sinulle uuden paremman vaihtoehdon.

Kun et ole oikeutettu opintolainaan, säästät lainasumman verran rahaa ja tienaat huomattavasti enemmän opintojesi aikana kun rahoitat elämisen ja opintosi sosiaalitoimiston myöntävällä toimeentulotuella. Maksamatta jättämäsi laskut voit maksaa vaikka heti kun luottotietoihisi on saatu tämä rahanarvoinen luottohäiriömerkintä.


Laske kuinka paljon saisit toimeentulotukea:

TOIMEENTULOTUKILASKURI


Toimeentulotuki kattaa asiakkaan asumisen, lääkäripalvelut, lääkkeet, hammaslääkärikäynnit (sosiaalitoimiston asiakkuuden aikana kannattaakin laitattaa hampaat kuntoon ilmaiseksi), päivähoidon, perusmenot (tarkoittaa käytännössä sitä, että saat kaikkien muiden kulujen jälkeen itsellesi n. 500€ käyttörahaa kuukaudeksi) ja lisäksi voit hakea lisärahaa mahdollisia muita menoja varten, kuten uutta sänkyä, vaatteita yms. 

Voit saada sosiaalitoimistosta itsellesi vuokra-asuntoa varten vuokravakuuden ja paljon muita rahanarvoisia etuja.

  Ennen kuin teet tarvittavat toimet ja hankit itsellesi merkinnän luottotietorekisteriin, pidä huoli että olet hankkinut itsellesi matkapuhelinliittymät ja muut vastaavat hyödykkeet, joita ei saa ilman puhtaita luottotietoja. 

Omat luottotietosi saat puhtaaksi kahden vuoden kuluttua velkojen maksusta, eli jos maksat heti kun olet saanut maksuhäiriömerkinnän ja rahoituksen kuntoon toimeentulotuella, voit maksaa laskut pois ulosotosta ja luottotietosi ovat puhtaat ennen kuin ehdit valmistua.

Olkaa hyvä ja voikaa hyvin.


4 kommenttia:

  1. Vaihtoehtoja arvioitaessa pitää muistaa, että toimeentulotukea ei myönnetä, mikäli omaisuutta on sen verran että pystyy sillä muutenkin elämään. Eli jos kesällä tienaa niin, että on tilillä vaikkapa viisi tonnia, ei toimeentulotukea saa, ennen kuin nuo rahat ovat käytetty. Opintolainaa taas tulisi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kesäksi ei tartte mennä töihin vaan voi opiskella lisää. (ehkä, en oikeesti tiedä mistään mitäään)

      Poista
    2. Läheskään kaikki oppilaitokset eivät mahdollista kesäopintoja, koska kursseja ei järjestetä. Eli valitettavasti tama ei onnistu :(

      Poista
  2. Muistakaahan, että saatavista, jotka eivät ole ulosottokelpoisia ilman oikeuden päätöstä tulee maksettavaksi myös oikeudenkäyntikulut, eli siitä 50€ maksamattomasta laskusta saatat joutua korkoineen pulittamaan about 300€ ulosotolle.

    Lisäksi, jos sinulla on jo jokin edeltävä tutkinto sosiaalitoimi edellyttää että haet ensisijaisesti työtä ja voit periaattessa saada karenssia (toimeentulotuen alennettuna) jos et ota vastaan esim. kokopäivätyötä. Toisaalta päätoimisena opiskelijana sinun ei tarvitse olla työkkärissä työnhakijana, eikä sosiaalitoimistolla ole resursseja tarkistaa miten olet työnhakuasi omatoimisesti edistänyt.

    VastaaPoista